Dr. Madhu Krishan along with Dr. Shefki Hysa Conferred Doctorate Degree to Dr. Agim Shahini At Republic Of KOSOVA

Monday, April 21, 2014

Dr. Madhu Krishan along with Dr. Shefki Hysa Conferred Doctorate Degree to Dr. Agim Shahini At Republic Of KOSOVA

http://www.augp.edu.in  and  www.augp.webs.com

His Emminence Dr. Madhu Krishan, The Founder & Chairman Of‘Academy  Of Universal Global Peace ‘-AUGP; along with Dr. Shefki Hysa,The Governor Of  ‘Diplomatic Mission – DMPP’ Conferred Doctorate Degree to Dr. Agim Shahini The President of AKB of Republc Of Kosova on 17th Apil’2014, in the midst of Former President Of Republic Of Kosova & Ministers, Deputy Minister, Member Of Parliament, Parliamentarians, Chamber Of Commerce Reps, & many VVIPs from across The World with well attended Masses at Republic Of KOSOVA which was widely covered by Electronic  (TV )Media & Press (Print)  Media.
On The Recommendations Of Dr. Enver Ferizaj The President Of Agro -Association Council Of Albania cum The Ambassador Of AUGP, Dr. Shefki Hysa The Governor Of DMPP & International Governor Of AUGP, On the basis of  The World Governing Council Of AUGP  of 70 Nations passed the Resolution at its Headquarter at New Yark, USA which was ultimately duely approved  By The Founder & Chairman, Dr. Madhu Krishan,  The Doctorate Degree was Conferred upon Dr. Agim Shahini at a Global Peace Seminar Cum Convocation at Swiss Diamond International Auditorium at Republic Of KOSOVA.


For Mor Photos, kindly Click Here
 
NEWS Published In many Leading National & International News Papers, :-
 
Agim Shahini dekorohet me titullin “Doktor Honoris Causa” për ekonomi e diplomaci ndërkombëtare nga Akademia Universale Botërore e Paqes


Prishtinë, 17 prill Kryetari i Aleancës Kosovare të Bizneseve Agim Shahini, ka marrë titullin “Doktor Honoris Causa” për ekonomi dhe diplomaci ndërkombëtare nga Akademia Universale Botërore e Paqes e akredituar nga OKB-ja, USA dhe UE-ja.
Agim Shahini, kryetar i AKB-së, tha se titulli ”Doktor Honoris Causqa”, e motivon edhe më shumë për angazhime. 
“Kosova është një vend i prosperitetit dhe më vije mirë që këtë përparim e vlerësojnë sot më shumë se shtatëdhjetë shtete të botës për të më nderuar me këtë titull”, tha Shahini
Ai shtoi se mbetet obligim i përbashkët që të punojnë edhe më shumë, që të japin kontribut edhe më shumë, sepse Kosova ka nevojë për ne dhe ka nevojë për një ekonomi të fuqishme e të qëndrueshme. Sipas tij ka nevojë po ashtu edhe për një aleancë të përbashkët globale.
“Ky titull më obligon që të rrënojmë kufijtë e të gjithë atyre që tentojnë ti ndalojnë qytetarët e të tjerë që të lëvizin e punojnë lirshëm. Duhet angazhim më shumë nga ata të cilët kanë qëlllim të tyre zhvillimin ekonomik dhe diplomacinë ndërkombëtare”, tha Agim Shahini.
Kryetari AKB-së, tha se vendi ka nevojë për ndryshime dhe ato duhet ti bëjnë kosovarët vetë me punë dhe angazhime, e jo të presin nga të tjerët.
Dr.Madhu Krishan, president i Akademisë Universale Botërore të Paqes, tha se rezolutën për ndarjen e titullit  “Doktor Honoris Causa” për ekonomi dhe diplomaci ndërkombëtare për Agim Shahinin, e kanë miratuar shtatëdhjetë shtete të asambles së përgjitshme me seli në Nju York. 
Sipas tij ky titull i jepet për kontributin e dhënë të tij për zhvillimin ekonomik të shoqërisë së Kosovës. 
President i Akademisë Universale Botërore të Paqes, tha se Kosova po ashtu ka dhënë mesazhe paqeje në të gjitha format dhe  tituj të tillë i jepen  njerëzve meritor dhe vlerësimit të figurës së tyre. 
Presidenti Fatmir Sejdiu,  e ka vlerësuar lartë dhënien e këtij titulli për Shahinin. Sipas tij atë që e bënë biznesi, kultura e sporti nganjëherë nuk mund ta bëjë as politika dhe kjo ka rëndësi. 
Edhe Dr.Shefki Hysa, përfaqësues i Misionit Diplomatik për Prosperitet e Paqe në Shqipëri, tha se dhënia e titullit “Doktor Honoris Causa” për Agim Shahini, ka rëndësi të jashtëzakonshme. Ky mision tituj të tillë i ka dhënë shumë personalitetev të shquara në mbarë globin dhe njëra nga këto figura të shquara në Kosovë është edhe Agim Shahini.  
Nenad Rashiq, ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale, tha se  është ky titulli i parë që i jepet një personaliteti në Kosovë dhe të cilin titull e cilësoi të rëndësishëm.
Edhe biznesemei Ramiz Kelmendi, e vlerësoi lartë dhënien e titullit “Doktor Honoris Causa”për Agim Shahini, njeriu i cili për disa vjet ka qenë dhe mbetet zëri i bizneseve.   
Në këtë ceremoni kishte edhe parfaqësues të tjerë nga jeta institucionale, politike, ekonomike e fusha të tjera. 
Sinqerisht Zyra par media e AKB-së

A Brief Profile Of  Dr. Agim Shahini
Agim Shahini was born on 9 March 1963 in Novolan, Vushtrri, Kosovo in a family with early patriotic traditions. He finished the elementary and primary school in Novolan village. Later on, he finished high school in Vushtrri and then decided to continue his studies in economics. He graduated in Economics as one of the best students of his generation.
Image

Dr. Shefki Hysa, Governor of DMPP and Mr. Agim Shahini, President of AKB
Agim Shahini started his own business in 1990 and since then he is businessman and owner of Besarti in the sector of Trade and Services. From March 2000 to September 2002, Agim was President and Founder of Business Association in the Municipality of Vushtrri. During this time he has been engaged in the implementation of DELTA Project, which deals with the development of strategic plans for municipality of Vushtrri. He has been also regular Participant of World Organization of Labor in Geneva (ILO), and participant of World Organization of Trade (WOT). He was also certified in Local Economic Development (LED) in the Open Society Institute in Budapest 2002/2003.
Agim Shahini is Founder and President of Alliance of Kosovo Businesses since 2002 and he still carries this post.
(AKB) is the main association of voluntary businesses in Kosovo which represents over 10200 businesses with 23 associations, and serves to the community of business through advocacy, training and promotion of products in order to help the development of local economy, incomes growth in sector, employment growth and fulfillment of the requirements of consumers. Since the establishment,AKB has worked in development of cooperation between Private sector and the public one including civil society and donor organizations in Kosovo.
DSC_0580

Dr. Enver Ferizaj, President of AAC and Mr. Agim Shahini, President of AKB
Agim Shahini as president of AKB had to lead all the meetings of AKB board, supervise the work, promote the prosperity and welfare of Alliance , help the increase of benefits of members from Alliance, and carry out other random assignments that appear. He has done an excellent job during all this time he has governed this institution by being fully devoted to reach the goals and purposes AKB.
Agim Shahini is Founder and Member of National Council for Economic Development – Office of Prime Minister since 2010. He is Member of National Council for Qualification – Ministry of Education and Technology in Kosovo since 2010. Since December 2013, Agim is Leader of Consultant Council, Customs of Kosovo and Administration of Tax in Kosovo, and businesses. He is also Member of the Social Economic Council – Ministry of Labor and Social Welfare since 2009. Agim Shahini is Member of the Council Small and Medium Enterprises – Ministry of Trade and Industry since 2010.
Agim Shahini has been leader of 50 national projects   in Kosovo, Albania, Macedonia, Montenegro, Croatia, Slovenia, Bulgaria, Switzerland, Great Britain , Italia, India and Israel. He has also had several agreements with Local Institutions: Municipality of Pristine, Prizren, Peje, Gjakove, Mitrovice, Gjilan, Ferizaj, Vushtrri, Graçanice and many other municipalities.
Agim Shahini has participated in few important meetings and conferences where he has represented private sector. Some of these conferences are: Conference for Economic Development held in London in 2004; Development of Small and Medium Enterprises and Business Incubators held in Turkey; Conference for Development of Business in Milano Italy; Conference for Regional Cooperation held in Selanik and Athens in Greece; The Program for Development of Business Associations held in Washington, USA 2006.
DSC_0646

Dr. Enver Ferizaj, President of AAC and Mr. Agim Shahini, President of AKB
Agim Shahini was certified in Leadership International Program in 2006, in six states of the USA, Washington, Ohaio, Florida, Hiuta, New York, Columbus. He was participant in the drafting of the Plan for Development of Kosovo, from 2007 to 2013 and also Head of this project in the region of Pristine. He was also participant in the experts group for preparing the negotiations for KOSOVO’s SATUS of Unity Group in WAR DAMAGE sector.
Agim Shahini has organized many forums with local and national economic character in Kosovo and further more.  He was signatory of collective contract between Employees, Employers and Government in March 2014.  Agim Shahini continues to be a Leader of peace, Diplomatic Economy, in many places in the World, increasing the values of State of Kosovo in the political and economic aspects.
During his professional career, Agim Shahini has been acknowledged and awarded by several institutions for the remarkable contributions he has given to his country. From 2004 to 2013, more than 15 municipalities of Kosovo have awarded him for economic collaboration as a sign of gratitude by the country. Agim Shahini has been acknowledged annually by the local business from 2003 to 2013 by the Organization of the Kosovo Business Week. During this period of time, there were also several sports clubs that have given him awards on his work.
In 2006, the American State Department of Trade awarded Agim Shahini and four years later the Agency for the Investments’ Promotion in Geneva acknowledged his contributions and efforts in the field of trade and business. In 2010, the Government of Kosovo acknowledged him for the organization of employment in Kosovo where he provided for the employment of 2600 people.  In 2011, the Business Club Israel-Macedonia gave him an acknowledgement after ascertaining all his achievements in business undertakings.
During 2012 Agim Shahini was acknowledged by several institutions such as the Chamber of Commerce of Macedonia, the Municipality of Presheve, the University of Prizren, and the University Univerzum of Pristine and also by the Albanian Agro-business Council.
During 2013 Agim Shahini received awards and acknowledgement by the Chamber of Commerce Bulgaria – Macedonia, the Business Club Ana e Malit, Ulqin and also the Club of Elite Industrialists by Bucharest, Romania.
Agim Shahini, as an intellectual erudite with a noble and charitable heart, has helped a lot the social classes in need. He is one of the most committed peace missionaries in the International Lobbying Organization Diplomatic Mission Peace and Prosperity, accredited by UN, EU, USA.Because of his daily commitment in his work, Agim Shahini has conducted several meetings with important worldwide personalities. He has conducted meetings with eight Presidents of different countries, ten Prime Ministers of several countries and over 50 Ministers from different countries of the world. In addition, Agim Shahini, has had meetings with more than 60 Ambassadors of different countries. Among others, he considers as very important the meetings he has conducted with the Chairman of the International Labor Organization and the Vice-Chairman of the International Trade Organization.
Agim Shahini is an Honorary Advisor of this mission that operates in the Balkans and worldwide for peace and prosperity in help of the countries under development, according to the principles of the American democracy.
Posted By :- Diplomatic Mission, 
Republic Of Albania- Europe.
Diplomatic Mission
Arba , Chief Advisor Of Diplomatic Mission -DMPP,

About Academy Of Universal Global Peace USA

For more Details ,see the link http://www.augp.edu.in/html/about_us.html And https://augpusa.com/ and https://unugp.education/ On-Line Honarary Doctorate degree & Theology Degrees, Promiting Global Peace, Educator, Trainer To Trainers-Peace Builders-Motivators-Change Makers Of Global Civil Society, Building Up - Peace Loving-Peace Living-Peace Practicing Transformed Cultured Civilization and Community World wide
This entry was posted in Academy, Blog, Distance Education, Global Peace, Health & Sanitation, Humanitarian Works, On-Line Education, Rural Development, Water and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s