His Eminence Dr. Madhu Krishan, The Eminent Scientist , The Ambassador Of AMERICAN DIPLOMATIC MISSION For Intl. relations cum The Founder Chairman Of The Academy Of Universal Global Peace – USA ” AUGP ”  along with H.E. Dr. Shefki Hysa The Governor Of DIPLOMATIC MISSION  DMPP , Europe & Balkans , After The Seminar On The Topic Of “ROLE OF SCIENCE IN ESTABLISHING GLOBAL PEACE & SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF NATIONS”  Conferred Doctorate Degree & Gold Medal Award Of Mahatma Gandhi Peace Award and Mother Teresa Peace Award To The Chief Rector  Prof. Dr.  URAN BUTKA Of The Science Academy/ University. Many Universities Rectors, Professors, Academicians, Scientists, Top Parliamentarians , Director General Of Education Department Dr. Lumturi Vladi , Participated in the  Historical Ceremony .

His Eminence Dr. Madhu Krishan, The Eminent Scientist , The Ambassador Of AMERICAN DIPLOMATIC MISSION For Intl. relations cum The Founder Chairman Of The Academy Of Universal Global Peace – USA ” AUGP ” along with H.E. Dr. Shefki Hysa The Governor Of DIPLOMATIC MISSION DMPP , Europe & Balkans , After The Seminar On The Topic Of “ROLE OF SCIENCE IN ESTABLISHING GLOBAL PEACE & SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF NATIONS” Conferred Doctorate Degree & Gold Medal Award Of Mahatma Gandhi Peace Award and Mother Teresa Peace Award To The Chief Rector Prof. Dr. URAN BUTKA Of The Science Academy/ University. Many Universities Rectors, Professors, Academicians, Scientists, Top Parliamentarians , Director General Of Education Department Dr. Lumturi Vladi , Participated in the Historical Ceremony

http://www.augp.edu.in    http://www.augp.webs.com  E augp.info@gmail.com

His Eminence Dr. Madhu Krishan, The Eminent Scientist , The Ambassador Of AMERICAN DIPLOMATIC MISSION For Intl. relations cum The Founder Chairman Of The Academy Of Universal Global Peace – USA ” AUGP ”  along with H.E. Dr. Shefki Hysa The Governor Of DIPLOMATIC MISSION  DMPP , Europe & Balkans , After The Seminar On The Topic Of “ROLE OF SCIENCE IN ESTABLISHING GLOBAL PEACE & SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF NATIONS”  Conferred Doctorate Degree & Gold Medal Award Of Mahatma Gandhi Peace Award and Mother Teresa Peace Award To The Chief Rector  Prof. Dr.  URAN BUTKA Of The Science Academy/ University. Many Universities Rectors, Professors, Academicians, Scientists, Top Parliamentarians , Director General Of Education Department Dr. Lumturi Vladi , Participated in the  Historical Ceremony .

His Eminence Dr. Madhu Krishan in his Address mentioned the Role Of Science & Technology Universities Vital Role in Establishing Global Peace as many Scientists are buzy in making Nuclear  Boms, Biological and Chemical Weapons which is Devastating This Earth Planet .
H.E Dr Shefki Hysa also Spoke in Length about The  Role Of Diplomatic Mission  DMPP and Academy Of Universal Global Peace – USA in Establishing Global Peace In A Very Efective manner World Wide .
Prof. Uran
For Photos Of The Ceremony Kindly Click Here ——->

A Brief Profile Of  Prof. DR. URAN BUTKA
Uran Butka ka lindur në Tiranë, në një familje të madhe atdhetare dhe intelektuale, nipi i patriotit të shquar Sali Butka dhe i biri i martirit Safet Butka.

Në kohën e regjimit komunist, i internuar me gjithë familje në vitin 1945 në kampin e përqendrimit të Krujës, rrethuar me tela me gjemba.

Mësues, në disa rrethe të vendit, kur kishin nevojë për arsimtarë. Në vitin 1961 kreu studimet me korespondencë në Universitetin e Tiranës, fakulteti Histori-Filologji. U pushua nga puna si mësues për motive politike dhe provoi punët më të vështira fizike. Në vitin 1976 u internua sërish nga Tirana me gjithë familje në Tropojë dhe mandej në Martanesh për njëmbëdhjetë vjet (1976-1987).

U kthye në prag të ndryshimit të madh. Mori pjesë aktive në Lëvizjen Demokratike të viteve ’90 dhe në rrëzimin e diktaturës. Drejtues i Shoqatës Kombëtare të të përndjekurve politikë të Shqipërisë. Kryeredaktor i gazetës “Liria”, duke filluar nga viti 1991 e në vazhdim. Nëndrejtor i gjimnazit “Ismail Qemali” Tiranë, 1991-1992. Anëtar i Kryesisë së Partisë Demokratike dhe i Këshillit të saj Kombëtar.(1991-2005).

Prej vitit 1997 e në vazhdim është marrë kryesisht me punë studimore-shkencore kryesisht në fushë të historisë kombëtare, publicistikës, letërsisë, si edhe me pjesëmarrjen në konferenca ndërkombetare në SHBA dhe Europë për diversitetin dhe komunikimin kulturor, bashkëpunimin dhe komunikimin ndërkombëtar per paqen dhe prosperitetin në botë. Ka botuar në organet e shtypit shqiptar dhe revista shkencore me qindra artikuj studimorë për ngjarje historike e personalitete të kulturës shqiptare dhe europiane. Po ashtu ka botuar një varg veprash historike për ndriçimin e të vërtetës historike, por edhe për paqtimin e bashkimin kombëtar. Një pjesë e përkthyer edhe në gjuhën angleze.

Deputet dhe politikan aktiv në Parlamentin Shqiptar në dy legjislatura: 1992-1996 dhe 1996-1997. Kryetar i Komisionit parlamentar të Mediave dhe të Kulturës në të dy legjislacionet. Kryetar i Komitetit për vlerësimin e figurave kombëtare, 1992-1997. Në fushë te letersisë ka botuar përmbledhje me tregime e novela dhe romane, për të cilat ka marrë edhe çmimin kombëtar “Penda e argjendtë” Po ashtu, dhjetra skenarë filmash dokumentarë për të djeshmen historike dhe të sotmen në tranzicion. Aktualisht: Drejtor i Institutit të Studimeve Historike “Lumo Skendo”, Tiranë.

Duke u nisur nga këto veprimtari, Misioni Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet e dekoron z.Uran Butka me doktoraturë Honoris Causa në Diplomaci Nderkombetare si dhe Medaljen e Artë Urdhri i Misionarit te Paqes të Shenjtores Nënë Terezë…..
Uran Butka shquhet në fushë të letërsisë dhe artit, të publicistikës dhe shkencës së historisë, por edhe si aktivist i paqes dhe prosperitetit. Qysh në fillesat e demokracisë në vitin 1992, ai bëri thirrje për paqe sociale dhe kërkoi nga të përndjekurit politikë të mos ndërmërrnin asnjë akt dhune, por t’ia linin në dorë drejtësinë shtetit demokratik. Në të vertetë nuk u bë asnjë akt hakmarrjeje apo dhune nga ish të persekutuarit politikë. Ndërkohë në gjithë veprat e tij, ai përshfaq humanizmin dhe paqen mes njerëzve dhe respektimin e ligjit. Po ashtu, reforma demokratike, orientimin perëndimor dhe integrimin e Shqipërisë në Europë.
Posted By :- Arba Berdica,
Top Adviser Of DIPLOMATIC MISSION DMPP

About Academy Of Universal Global Peace USA

For more Details ,see the link http://www.augp.edu.in/html/about_us.html And https://augpusa.com/ and https://unugp.education/ On-Line Honarary Doctorate degree & Theology Degrees, Promiting Global Peace, Educator, Trainer To Trainers-Peace Builders-Motivators-Change Makers Of Global Civil Society, Building Up - Peace Loving-Peace Living-Peace Practicing Transformed Cultured Civilization and Community World wide
This entry was posted in Academy, Academy Of Universal Global Peace, AUGP, Blog, Distance Education, Dr. Madhu Krishan, Global Peace, Health & Sanitation, Humanitarian Works, Madhu Krishan, On-Line Education, Peace And Prosperity, Peace And Security, Rural Development, Snahalaya Ashram, Water and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.